آمریکا:پنجره‌ بازگشت به برجام در حال بسته شدن است

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به مذاکرات وین گفت: «ما خود را در مجموعه‌ای از شرایط ناگوار می‌بینیم، به این معنی که پنجره‌ بازگشت به برجام بسیار بسیار بسته‌تر می‌شود».
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 03
کد خبر: ۱۲۰۵۷۶

به گزارش راهبرد معاصر «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز گذشته (چهارشنبه)، خروج یکجانبه آمریکا از برجام را علت کاهش زمان گریز هسته‌ای اعلام کرد.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اظهارات روز سه‌شنبه سناتور «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا مبنی بر کاهش زمان گریز هسته‌ای ایران به سه الی چهار هفته و همچنین انتقاد از تلاش دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگشت به برجام گفت: «شما همین روزها از یکی از همکاران من در مورد نگرانی‌های ما که ایران در زمینه برنامه هسته‌ای خود ایجاد کرده است، شنیدید. اینها پیشرفت‌هایی است که ایران از زمانی که دولت گذشته تصمیم به خروج از توافق با ایران گرفت، در موقعیت به دست آوردن آن قرار گرفت».

وی سپس با دفاع از برجام ادامه داد: « برجام توافقی بوده است که به طور قابل راستی‌آزمایی و برای همیشه مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شد. زمانی که توافق ایران به طور کامل اجرا شد، زمان گریز هسته‌ای که به آن اشاره می‌کنید یک سال بود به این معنی که اگر ایران بخواهد این کار را انجام دهد، یک سال طول می‌کشد تا مواد شکافت‌پذیر لازم برای یک سلاح هسته‌ای را جمع آوری کند».

پرایس:پیشرفت‌های هسته‌ای ایران از زمانی به وقوع پیوست که دولت گذشته تصمیم به خروج از توافق با ایران گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از رویکرد دولت ترامپ در خروج یکجانبه از برجام تصریح کرد: « هم‌اکنون همکار من چند روز پیش به این اشاره کرد که زمان گریز به طور قابل توجهی کمتر است و این دقیقاً به دلیل تصمیم برای خروج از برجام است که در تلاش بود تا زمان گریز هسته‌ای را طولانی‌تر کند».

پرایس سپس با اشاره به مذاکرات وین گفت: «ما خود را در مجموعه‌ای از شرایط ناگوار می‌بینیم؛ به این معنی که پنجره‌ بازگشت به برجام بسیار بسیار بسته‌تر می‌شود».

وی ادامه داد: «و این پنجره بسیار بسیار بسته‌تر شده است، دقیقاً به این دلیل که وقتی ایران به نقطه‌ای برسد که پیشرفت‌های هسته‌ای‌اش مزایای منع اشاعه‌ای را که برجام منتقل می‌کرد، از بین ببرد، این نقطه‌ای است که دیگر از بُعد منافع امنیت ملی و منافع متحدان و شرکای ما در سراسر جهان، پیگیری برای بازگشت متقابل به پایبندی به برجام معنا و مفهومی ندارد و ما باید مسیر دیگری را دنبال کنیم».

پرایس: ما خود را در مجموعه‌ای از شرایط ناگوار می‌بینیم؛ به این معنی که پنجره‌ بازگشت به برجام بسیار بسیار بسته‌تر می‌شود و ما باید مسیر دیگری را دنبال کنیم.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را علیه ایران در دستور کار قرار داد.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد که البته کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار